torsdag den 22. november 2012

Julegaver til indlagte børn

Mette fra http://frejvald.blogspot.dk/ har en indsamling af hjemmelavede julegaver til børn der er indlagt over julen. Denne indsamling opdagede jeg for nylig og besluttede at give et bidrag.

Jeg havde et par idéer, dog har jeg et ret stort lager af stof og garn, så det skulle helst kunne laves af materialer derfra.

Jeg fandt i første omgang Dino, han lå halvfærdig i garn-kassen, og ventede kun på at få hæklet armene færdige og blive samlet. Jeg kan ikke huske hvad formålet med ham var dengang han blev startet, men han havde sikkerhedsøjne monteret, så han var helt klar til at blive en god legekammerat.

Dino er hæklet efter mønster fra Mia Bengtsson, fundet i bogen "Virka roliga amigurumis".
I samme bog fandt jeg også mønsteret til pigen herunder. Jeg havde tidligere indkøbt garn til at hækle hende, så materialerne var klar. I bogen hækles hun med tøj på, men da jeg gerne ville gøre det muligt at man senere selv kunne lave tøj, og dermed tage det af hun har på, valgte jeg at lave en simpel kjole til hende i stedet. Og et halstørklæde til hende, her i denne kolde tid.En lille taske blev det også til, inspireret af sommerferiens taskesyning, lavede jeg lige endnu en, dog denne gang med nogle lidt andre stropper.Den fjerde, og sidste, ting jeg har kreeret er dette penalhus herunder. Jeg har altid godt kunne lide penalhusene fra nici, især dem der er formet som dyr. Jeg fik et sådan penalhus, en isbjørn, af min storebror i julegave da jeg gik i 1.g, som jeg stadig bruger som penalhus, her på 5. år på universitetet.

Jeg har brugt mit eget penalhus som inspiration, dog valgte jeg at det nye penalhus skulle være en panda. Pandaen blev en anelse skeløjet, dette er ulempen ved de sikkerhedsøjne jeg er i besiddelse af, da man ikke kan sætte dem fast efter der er kommet fyld i hovedet. De skal klemmes fast med en tang, der hvor man nu forventer de skal sidde.

Så jeg har nu klaret at lave 4 julegave, med materialer der alle sammen var klar på mit, måske lidt overfyldte, lager. Det eneste jeg har måttet ud at købe er cellofan til at pakke gaverne ind, så børnene kan se hvad det er de kan vælge imellem.

8 kommentarer:

 1. Tak for de fine gaver Maria! De er godkendte af mine børn og jeg er helt sikker på, at nogle børn bliver super glade på OUH!

  SvarSlet
 2. Sikke nogle fine gaver :-) jeg melder mig straks som fast læser

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg takker mange gange, både for din ros og tilmeldingen til fast læser. Stort at have min første faste læser der ikke er min storebror :)

   Slet
 3. Hvem der bare kunne hækle sådan nogle fine ting - er især vild med dino:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne heller ikke stå for dinoen da jeg så den i bogen, så dette var en perfekt mulighed for rent faktisk at færdiggøre den:)

   MVH Maria

   Slet
 4. Virkelig fine ting du har lavet, mine drenge ville være vilde med pandaen :) jeg har også meldt mig som fast læser, glæder mig til at læse med her :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lækkert at høre, har også allerede fået en bestilling af ét styk skeløjet panda til jul.
   Takker for kommentaren og tilmelding til fast læser, har været inde på din blog og tilmelde mig, den ser jo spændende ud :)

   Slet
 5. Jeg er også helt vild med dinoen :)
  jeg følger også lige med, så laver jo nogle skønne ting :)

  SvarSlet