lørdag den 15. december 2012

Granny-Stripe tæppe

Så måtte jeg altså også prøve at lave mit eget granny-stripes tæppe.

Jeg har set en del blog-indlæg forskellige steder med disse tæpper, og kan godt lide det farvespil der kan laves. Dog glemte jeg vist at læse disse blog-indlæg helt færdige, da jeg blev lidt overrasket over hvor lang tid det tager. Jeg gik i gang i efterårsferien, og jeg har nu kun nået sølle 75 cm ud af, forhåbentligt, 200 cm. Dog har processen også været afbrudt af fødselsdagsgaver, og nu kommer julegaverne der skal laves.


Herover ses et billede jeg tog mens jeg var i gang med at hækle en stribe. Hunden elsker at ligge under dyner og tæpper, så han har intet imod at tæppet havner oven på ham når jeg skal flytte det for at hækle.

Udsnittet viser meget godt de farver jeg bruger. Jeg er ikke til de meget klare farver, men har fundet et godt udvalg fra Drops. Har valgt deres BabyAlpaca Silk til dette projekt, da den er dejlig blød men samtidig er der uld i, så den skulle også meget gerne give et blødt tæppe.

Da jeg selv har vært ved at vælge farverne tilfældigt uden at der blev dannet et synligt mønster, valgte jeg at skrive et lille program der kunne gøre dette for mig. Programmet har sørget for at stribernes rækkefølge er tilfældig, dog med to betingelser: Der skulle være cirka lige mange striber i hver farve og der måtte ikke være to striber i træk der havde samme farve.

Projektet er sat på pause indtil efter jul, men så skal der også hækles løs, for det skulle gerne være færdigt til jeg flytter i min nye lejlighed i februar.

2 kommentarer:

 1. Hvor ser tæppet fedt ud - elsker de dusede farver (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er også mest til de farver. Glæder mig til det er færdigt, allerede med de 75 cm er det lækkert at sidde under men jeg hækler videre på det :)

   Slet